VREMEA

joi, 6 octombrie 2011

Ultimul strop de vară

Hello, again, au tot spus şi la rubrica meteo că este ultima suflare de vară pe afară. Alrfel...nimic nou. Totul se delimitează foarte eXact. M-am prins de treaba asta mai demult, dar observ că încet-încet începe să mă afecteze şi pe mine. M-am referit la buletinul meteo. Acea rubrică dintr-un program care ne informează despre starea vremii. Spunea cineva mai demult, că te prinzi că înaintezi în vârstă, odată ce te interesează tot mai mult rubrica meteo. Enfin, am închis paranteza. Altele sunt lucrurile mai importante. Ca de exemplu siguranţa. Acel termen care a cam dispărut din vocabularul nostru. Poate şi pentru că, el a fost folosit mai mult de economişti, doctori, sau alţii, dintr-aceia, care având ocupaţii foarte reale, l-au înţeles la fel de real. Siguranţa este aceea care sare (referindu-se la curentul electric). Doar atât. Siguranţa...la mpdul general nu mai există de ani buni. Nimic nu mai e sigur. Pe nimic nu te mai poţi baza. De cel puţin 20 de ani. Şi asta cred că are de-a face şi cu modul de gândire / trăire a vieţii pe care o avem.
Dar, îmi permit gluma, ce te faci când nu ai siguranţă ? Nu ai curent, stai în beznă, ar fi răspunsul logic dar la fel de real. Lărgind cadrul, tot nu se vede nimic din această perspectivă. Pentru că e beznă. Şi aşa, ducând ideea mai departe, pot trece pe lângă tine oportunităţi, bucurii, fericiri, tot felul de realitâţi ale vieţii. Tu...rămâi în beznă, habarnist la toate astea. Eşti înconjurat de întuneric.

Aşa că mai bine îţi cumperi o siguranţă, să se facă lumină odată. Răspuns / sfat, foarte real şi foarte adevărat. "Aprinde lumina" ni se spune atunci când se lasă seara, deoarece corpul uman are dificultăţi în a se descurca pe întuneric. Din nou, foarte real, dar adevărat. O concluzie ar putea fi că realitatea este aceasta. În ea nu încap jumătăţi de măsură, limbajul cu mai multe înţelesuri ori visurile cu ochii deschişi. Nu. Măcar ne mai bucurăm câteva zile că e cald afară. Dar suntem în octombrie. Şi iarna...bate la uşă.

Niciun comentariu: