VREMEA

joi, 2 aprilie 2009

Plin(i)de...ei

Am ajuns deja la varsta la c\are imi permit-cred eu- sa zic tineretul din ziua de astazi. Acest tineretul din ziua de astazi il preiau la randu-mi, din observatiile care duc tot la aceasta concluzie "tineretul din ziua de astazi". Nu am stat sa ma gandesc daca e de bine ori de rau sa preiau o vorba care are sau nu are multe de zis. Nu am mai stat sa o...Mi-am asumat-o pentru ca la randul meu sunt influentat si mi-e atat de sila de universul in care sunt atras in fiecare zi prin vorbe de genul "nu stii","nu intelegi", sau preferata mea "nu e bine asa". Fac mea culpa inca de pe acum pentru ceea ce am sa devin - asta ca sa imi iau marja de eroare. Boon, gata cu paranteza, tineretul e foarte plin de el, am observat. El stie, el cunoaste, el isi da cu parerea despre ABSOLUT orice. Pentru ca este bagat in seama mai multe decat e cazul, 1 la mana si 2 pentru ca i se da pentru varsta sa poate prea mult nas. Astfel nu iti trebuie cine stie ce experienta sa te descurci in whatever proiect ti se da, pentru ca fiind cel care foloseste exagerat "se rezolva,facem,gataaa" cei care te-au insarcinat sunt la randul lor fermecati de optimismul si increderea de care dai dovada. Da, s-au schimbat si vremurile, accesul la informatie este cat se poate de facil, cei grizonati poate ca la randul lor au fost inchistati o buna bucata de timp si astfel le vine mai greu sa se obijnuiasca cu acest nou. Acest nou la care fac referire - din acest punct de vedere nu este neaparat de bine. "Average people take controll" ar fi sloganul unei campanii pe care as incepe-o, asta ca sa fiu dragut, ca cada nu imi amintesc de refrenul altei clasice inca in viata - si anume "prostia la putere". Normal ai sa zici ca ei sunt mai multi. Boon. Asta puteai sa zici mai demult, intre timp, nebagandu-i in seama sau ignorandu-i uite ca au ajuns sa ne in fluenteze pentru ca da ei au crezut si atunci ca fac bine si iata rezultatul. Ca sa dau un exemplu care mi-a cazut in mana intro intrun cuvant, sunt sint ambele variante acceptate etc. Adica, facem cum facem si acceptam foaaaaaaaarte multe lucruri fiindca n-am ascultat mai des cand a trebuit melodia cu pricina. Ma intrebam mai demult "are we human, or are we dancers". Raspunsul din pacate vad ca e cel din urma. Si sansa noastra a celorlalti care NU ne supunem regulilor facute de acesti cel mult "average" nu mai exista. pentru ca-s peste tot: in banci, la chioscuri, la posta, la volan, in agentiile de turism, pe strada privind adanc spre nicaieri, la o prajitura, la o cafea, construindu-si case sau facand show-uri in concediile de p[este granita. Ii vedem la bloc facand galagie, construind blocuri lipite de casa vecinului, trecand pe rosu sau peste orice e in fata, fie caine fie pieton - tot mizerie este catalogata. Prostia-i la putere. Si din pacate acest "putere" de data asta n-are treaba cu politica.
So...


Sarmalele Reci - Prostia la putere
Asculta mai multe audio Muzica »

4 comentarii:

Anonim spunea...

Poate ca sanse erau la inceput, dar atunci iti spuneai "la ce sa-mi bat capu' cu prostu' ca am ceva mai bun de facut"; si asa s-a ajuns ca ei sa fie peste tot, sa calce tot in picioare. Nu stiu de ce am impresia ca "dancers" suntem noi, nu ei - average.
Cat despre pustanii din ziua de azi...te infiori cand ii vezi si te apuca groaza cand trebuie sa-i mai si auzi ce scot pe gura (chiar am trait o experienta de genu, si am ramas socata vreo cateva zile).
Tu vezi vreun remediu la toate astea sau e prea tarziu? Optimista din mine zice ca este mereu ceva de facut in sens pozitiv, dar din pacate in vremurile de acum predomina pesimista din mine care zice ca e totul pierdut si nici nepotii nepotilor nostri nu vor putea rezolva ceva.
Si in final "all we are is dust in the wind" - indiferent de prostia fiecaruia.
Strumfy :)

Andy Popianos spunea...

Strumfy, din pacate nu vad nici o iesire din situatie si din cauza faptului ca ei fie "este" prea multi, fie (ceilalti) nu realizeaza ca pot mai mult. Intr-o discutie cu oameni mai in varsta ca mine n-am putut sa nu observ claritatea undei idei ce m-a lovit. Linistea si normalitatea din punctul lor de vedere. Au trait linistiti, s-au luat, un copil au avut si le pare rau ca nu au vazut mai mult din lume. La fel recomanda pe mai departe. Aceeasi traiectorie. Nu fac diferente intre un ins si altul, pentru ca considera ca toata lumea ar trebui sa faca asta. Cea ce nu e de rau, ba dimpotriva dar...DAAAARR nu se potriveste profilului tuturor.

Ionu' spunea...

Andy , trebuie sa fim increzatori ca cineva poate va schimba aceasta epoca, acest univers bizar si prezumtios.Nu cataloga acesti "pusti" cu venele "strecuratoare" ca fiind vinovati de ceva,pentru ca nu sunt . Sistemul este devina , si banii parintilor livrati in conturile parintilor precum apa de la robinet. Cati dintre noi adolescentii mai merg in parc ? cati mai alearga seara ? cati se mai distreaza cum se distrau ai nostrii odata? nici sa nu mai pomenim de citit (nu e CUL) ! Iti spun eu . FOARTE PUTINI , si asta ma deprima foarte tare , nu mai gasesti un mod de comunicare adegvat sau un caracter aparte clasificand astfel adolescentii actuali in generatia "messo-haifaiva"

p.s nu introdu ca intr-o galeata toti acestia care fac asta pentru ca peste tot eXista si eXceptii ;) multumesc !

Anonim spunea...

Tinerii din ziua de astazi au impresia ca ei pot face totul, ca daca misca un deget totul se invarte,dar nu e asa.Pe parcuesul timpului iti dai seama ca nu e chiar asa cum visai...si eu am visat dar a sosit momentul sa ma trezesc la realitate.Am incercat sa merg cat de departe s-a putut...dar ca sa ajungi departe iti trebuie bani,pile,aspect fizic placut sau ceva de genul"Sexy Braileanca sau Alina Plugaru" asa ca mai bn m-am reprofilat.de multe ori ma gandeam ca poate e mai bn sa fii baiat,ultima varianta cu siguranta nu ti se cere...asa ca macar de acest compromis as fi scapat:d.