VREMEA

duminică, 12 aprilie 2009

A pro pos de

Nu sunt sigur ca asa se scrie titlul, dar cu gandul l ultima postare, nu pot sa nu observ utmatoarele.1 Nu sunt singurul peste care anotimpul acesta al nimic-ului s-a abatut asaaaa dintr-o data si pe nepusa masa si 2 ca (virgula) concluzia acestui "nu ma mai...nimic" este accentuata de realitatile vietii de acum. Pot sa merga mai departe si sa ma gandesc (presupunand doar-desigur) ca acest ne chef de nimic, se va accentua din lipsa de acel ceva inca negasit. Ceea ce, cu timpul - cred - va fi folosit de cei care vor avea ceva de aratat. Oricat de nesemnficativ este, oricat de impotriva firii, oricat de fals ar fi, acestia, comparativ cu majoritatea - sa-i zicem plictisita - ca sa o putem distinge cumva, vor iesi in evidenta. Asa se va ajunge de fapt la fenomenul pe care inca de pe acum il traim. Oricine este CINEVA. Ii vedem la TV, auzim de ei la radio, citim despre cei mai cei in paginile ziarelor sau vedem chiar filmulete pe youtube. Deci. Ce vreu sa spun. Pai, cei care n-au nici un talent, cei care sunt convinsi ca ei POT face orice, vor incerca tot timpul sa arate treaba asta. Ce valori?!, ce bun simt?!, ce respect?! Astea sunt demult deja uitate, unde mai pui ca non-valoarea este promovata pentru ca face audienta. Deci e simplu. Daca iti va spune seful in repetate randuri ca ceea ce faci e bine dar ca ar vrea mai mult de la tine - sigur e unul dintre aceia care s-au mult prea adaptat zilelor noastre. Adica nu calitatea conteaza ci mult mai mult, ca sa nu ma risc sa zic definitoriu,inca - cantitatea. Ori daca bati un cui stramb: 1 la mana nu va veni nimeni sa te ia la rost de ce e stramb, pentru ca nici cei din conducere (fiind tineri) nu observa ca e stramb si 2 interesul lor, conform convingerilor prezentate in sedinte este ca toate cuiele sa fie batute. Nu conteaza cum. Ori la modul asta, sa nu ne mai miram de lucrurile facute de romani in continuare - care nu se cumpara pentru ca vorba aia "sunt romanesti". Asa am invatat si eu, la fel am sa invat la randul meu, pentru ca DA, e greu sa schimbam mentalitatile. Trebuie sa ne autoconvingem pe noi insine sa facem un lucru BINE de la un cap la celalalt. SI asta e greu pentru ca dupa cum ziceam am intrat in epoca in care nici nu mai stii ce inseamna asta (si astia putini, carora poate le mai pasa). Pe de alta parte, intr-un univers paralel parintii la fel iti vor spune sa fii respectuos, sa ai grija cum te porti, sa fii cinstit si sa fii in rand cu lumea. Ultima parte marea majoritate a inteles-o. Familie, copii tot tacamul. Boon. Super chiar. Vdeme ce va urma, poate cutremurul TOTUSI ceva va schimba. Oricat de insignifiant pe moment. Am luat cutremurul chiar daca e "de rau" ca e unul din cele mai mediatizate evenimente care "cica" ne va afecta si pe noi.
P.S. Nu stiu daca am scris corect, dar odata cu acceptarea noilor intro sau intrun cuvant si motivatia din spatele deciziei uluitoare (Pentru ca tinerii din ziua de azi sunt prea stressati, asa ca se accepta mai multe variante) nici nu imi mai pasa. Momentan...momentan
Au fost Pastele si floriile. DUpa caz Kellemes Husveti Ünnepeket, Frohe Ostern sau La Multi ani !

2 comentarii:

blue_sasha spunea...

traim intr-o lume care nu mai are valori si care ne transforma.... e greu sa innoti impotriva curentului dar nu imposibil. sa ne amintim cate vise aveam cand eram la scoala, cat de mult credeam in noi, in libertate, in oameni...dar acum observ ca ne transformam fara sa ne dam seama...devenim personajele negative din povestea asta. nu mai stim sa fim buni, sa oferim o mana de ajutor neconditionat...de ce? ca sa nu fim luati de fraieri. de unde rezulta ca cel care ajuta neconditionat e un fraier.
daca mai sunt oameni adevarati? cu siguranta ca da...doar ca ei sunt ca in cantecul acela"tot ceea ce este aur nu straluceste"(stairway to heaven).

Andy Popianos spunea...

Ai dreptate si eu cred la fel ceea ce m-a facut sa abordez subiectul. E foarte grava noua realitate in care la randul meu - inca tinar cred - nu imi mai gasesc locul. Nimic nu mai este apreciat. Si astea toate la un moment dat isi vor lasa amprenta asupra creierului fiecaruia. Loc sa mai fie la spitalul nr. 3 ca de restl, oricum nu se va schimba nimic.