VREMEA

miercuri, 16 martie 2011

(R)evoluţie

De această dată voi vorbi despre importanţa unei litere. Dacă te întreb ce îţi transmite titlul răspunsul va veni rapid şi va fi format idntr-un singur cuvânt. Revoluţie. Treaba asta s-ar putea să fie influenţată şi de faptul că la o anumită vârstă ai trecut prin acele evenimente catalogate cu eXact acelaşi termen, revoluţie.
Despre asta aş vrea să las scris aici. Litera care face diferenţa. În cele mai multe cazuri nu prea băgăm în seamă ce ne iese pe gură, asta ca să nu mai spun despre faptul că majoritatea nu a fost îănvăţată să fie atentă la sunetele pe care le scoate, sau din punct de vedere uman, oricând pot fi catalogat ca ... obsedat. Replica ar fi "Iar are ăla probleme... ". Accept, punând asta pe seama (D)efectului profesional.
Vezi?!, iar am greşit. La fel ca şi în (R)evoluţie, la (D)efectul profesional e o literă care face diferenţa şi schimbă întregul context. La fel se întâmplă în diferite situaţii cu care ne întâlnim în viaţă, de nde am tras concluzia că frumuseţea stă în detalii. Pentru că detaliile sunt cele care pot face o situaţie să fie mai ...(simplă/complicată, urâtă/frumoasă, tristă/veselă, etc.)
Aşa că data viitoare, te rog, nu trece la fel de uşor peste detalii ci acoră-le importanţa cuvenită.
Cu siguranţă, în urma acestui experiment, vei putea reuşi să şi apreciezi ceea ce îţi este prezentat.

3 comentarii:

Anonim spunea...

si uite ca sunt de acord cu tine la capitolul detalii, trebuie sa tii cont de ele mai ales in vremurile astea agitate, ca sa nu faci gafe de tot felul din lipsa de intelegere a contextului (mi s-a intamplat, deci stiu). detaliile chiar fac diferenta !

si fac legatura si cu postarea anterioara - la care nu ti-am scris nimic - si ma intreb daca am inteles eu bine ce ai vrut sa spui:
pana la urma te deranjeaza ca trebuie sa fii exact in exprimare, sau vrei sa existe in continuare acea intelegere "printre randuri"?
cum vezi acum lucrurile: detaliile constituie o evolutie/revolutie personala sau nu?
eu consider ca a fi exact si detaliat de cele mai multe ori e evolutie si revolutie personala
tu?...sper ca ma vei lamuri
till then...
strumfy

Andy Popianos spunea...

A fi eXact ori detaliat este bine, dacă nu chiar necesar la serviciu. Acolo se și simt presiunile legate de sarcinile care trebuie duse la bun sfîrșit. Însă munca este doar o parte din viață. Influența acesteia asupra atâtor alte aspecte care ne compun ca persoane însă ar trebui ținută în frâu. (Vezi, aici am încercat să fiu foarte clar... și nu a sunat bine, chiar dacă am transmis clar ce am vrut să zic). Revin. eXactitatea, claritatea, corectitudinea EXAGERATE să le păstrăm pentru acele momente când ni se cer. Restul mai ține și de suflet, de ...înțelesul printre rânduri, pentru că asta ne diferențiază pe noi oamenii de mașini.

Anonim spunea...

Prima statie Radio - TV s-a nascut in Baia Mare, undeva pe la inceputul anilor '90. In 21 iunie 1993 a luat fiinta Radio Cinemar Sibiu, iar la 1 decembrie 1994 s-a efectuat prima emisie in eter a lui TV CINEMAR SIBIU. Frecventa postului de radio era - 67.85 FM, intreaga retea numindu-se, incepand cu 1995, CBN - CINEMAR BROADCASTING NETWORK. Apoi pe la sfarsitul anilor '90, acesta retea a inceput sa se stinga incetul cu incetul ... Pacat ... si spun asta, deoarece acolo au lucrat numai profesionisti, oameni care s-au dedicat trup si suflet. Studiourile au fost dotate cu echipamente de ultima, de parca si acum i-mi amintesc exclamatia plina de mirare a lui Costi Mocanu de la PRO TV ... Da ce??? Voi la SIBIU lucrati pe BETACAM SP??? Pai da ... in paralel la alte televiziuni se derulau VHS-uri.

ovex cursing.gif
Sibiul.ro
ian 31 2003
Din februarie redactia stiri radio Activ are doi noi membri
Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Redactia stiri radio Activ va avea din februarie doi membri noi, Florin Staicu si Bogdan Brylynski.
Florin Staicu a debutat in jurnalism la postul de televiziune prin cablu CRD, a urmat un curs de specializare la TV Romania international, iar de 4 ani este redactor al cotidianului sibian Tribuna.
Florin Staicu va prezenta stirile radio activ in fiecare dimineata intr- un matinal realizat impreuna cu Andy Ghisoiu.
Alaturi de tipul de la radio va fi in fiecare dupa amiaza la radio Activ Bogdan Brylynski.
Bogdan Brylynski a fost redactor stiri la radio Color Orastie, la Pro TV Sibiu, la Ziua de Ardeal si la ziarul sibian Obiectiv

Radio Activ Sibiu 68.72 FM / 87.8 FM.. Un radio care schimba tonul
activ.giga.ro