VREMEA

miercuri, 2 iunie 2010

M-am prins

În noua lume, cam totul se reduce la criză. OK, mi-am zis la momentul respectiv, opinie cu care nu mai sunt acum de acord. De ce? Păi pentru că în drumurile mele am dat peste tot felul de situaţii în care am tras concluzia că crizaţii fac criza. Ori cu crizaţi m-am cam tot întâlnit de ceva ani buni, însă în aceasta perioadă au ajuns cumva să fie tot ei în poziţii cheie, care ajung să te influenţeze, oricât de departe ai încerca să te situezi. Astazi, dacă nu scoţi pe gură cel puţin 70 de cuvinte / minut eşti nimeni. Nu contezi. Chiar dacă nu spui ceva interesant TREBUIE să deschizi gura ca să arăţi că îţi poţi ...(nu găsesc termenul) interlocutorul. Cumva să îl faci să simtă că e sub tine. Nu mai intru în povestea cu produsul. Că şi el, prin valoarea lui are ceva de spus. Neah. Ori că ai un produs, ori că nu trebuie să vorbeşti despre ceva. Ar fi bine să îl descrii (fiind vorba de munca ta) cât mai exact, astfel ca lumea să priceapă ce vrei să zici. Însă chiar dacă produsul respectiv e de 2 lei, oricum felul în care îl prezinţi face mai toată decizia celor care posibil sunt interesaţi de el. În categoria produs intră şi oamenii. Şi ei la rândul lor vorbesc vrute şi nevrute, unii despre alţii, unii despre ei înşişi, etc. Contează cel mai mult să zici. Niciodată nu am fost de acord cu treaba asta, dar folosindu-mă de ea în anumite situaţii am observat în atitudinea interlocutorilor că era exact ceea ce-mi lipsea.
Aşa că, în lipsă de orice ai un aliat. Vorba. Cu ea, în lumea crizată poţi face ORICE. (De tipar şi bolduit). Orice. Nu trebuie să demonstrezi ceva. Este îndeajuns să vorbesşti ca să faci impresie bună. În caz contrar, nu exişti.
P.S. Şi mi se repetă că eu sunt cel care le vede tot pe dos.

Un comentariu:

Anonim spunea...

"Contează cel mai mult să zici"....eroare!!! asa ajungi doar sa fii un zgomot de fond, nimic mai mult...si crede-ma ca stiu!
degeaba devine vorba o "arma" la un moment dat, ca in final, ti se intoarce impotriva si nu mai existi - asta pentru cine stie sa faca diferenta intre "a vorbi" si "a spune" ceva.

sa incerc sa gasesc termenul: aburi, plictisi, domina, injosi(cam exagerat asta)... daca nu sunt astea ma mai gandesc si poate imi vine alta idee. Poate nu inteleg eu exact ce ai vrut sa spui

bye for now
strumfy