VREMEA

sâmbătă, 25 iulie 2009

NU...înainte

Realiatea fiecărei dimineşi, aceeaşi viaţă neschimbată, experienţele recente şi observaţiile mult prea multe (poate) mă fac şi astăzi să cataloghez frumoasa sâmbătă drept....nu aşa. Mă aştept la altceva. Acel altceva care să mă surprindă şi să mă facă la u moment dat să zic da mă, am aşteptat dar a meritat. Pentru că până atunci nu asezonez nici cu DEX-ul care a găsit definiţia prieteniei în acest fel:
PRIÉTEN, -Ă, prieteni, -e, s.m. și f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic. ♦ Amant, iubit. [Pr.: pri-e-. – Var.: (reg.) priétin, -ă s.m. și f.] – Din sl. prijatelĩ.
Sursa: DEX '98

Nu asezonez pentru că din definiţia de mai sus pricep că toţi suntem prieteni într-o măsură şi ca adevăr general valabil, pot să iau în considerare această definiţie ca şi definitorie pentru orice relaţie. Păi atunci la ce bun atâtea complicaţii?!!
We're all friends. Ne "simtem bine" împreună, ne înţelegem şi la asta se va rezuma totul. Atât? Fain. Dacă toată lumea e de acord, aşa facem. Dar măcar, hai să nu ne aşteptăm la mai mult. Că atâta e.
Sâmbătă liniştită...

4 comentarii:

Anonim spunea...

prieten = persoana care e alaturi de tine, te intelege, rade si plange cu tine, nu te judeca, iti este aproape indiferent ce, da totul si nu asteapta nimic in schimb....
restul sunt cunostinte (dex: cunostinta = persoană pe care vorbitorul o cunoaște), si atat...
prietenii se numara pe degete (chiar si numai de la o mana), restul nu prea conteaza in economia lucrurilor
cat despre "afectiune deosebita", e de-a dreptul DRAGOSTE
ghici ce conteaza mai mult? stiu ca stii :))
strumfy

Andy Popianos spunea...

multumesc de info detaliate. Eu am gasit explicatia respectiva si am disecat-o putin in noile realitati. Prieten zici?...hmmmm, prieten e acela care ajuta dezinteresat, cel care lasa de la el neincetat, etc. etc. Daca nu, sunt doar trecatori neinteresanti prin viata.

CORA spunea...

Ar fi fost fain daca ai fi luat tu prin surprindere ziua aia de sambata! Nu-i timpul pierdut, oricum. Se apropie alta!

Andy Popianos spunea...

Optimismul sau speranşa se zice c moare ultima...dar tot moare şi ea. Standardul acţiunilor viitoare, că bine zici, va fi dat de sâmbăta aceasta.