VREMEA

vineri, 19 iunie 2009

Casă..ce?!

Titlul se poate interpreta ca şi un mesaj publicitar prin alăturarea celor 2 (ca şi să) şi reiese cu totul altceva. Dar nu despre asta m-am gâdit să aştern astăzi acum aici pe "hârtie". Mă refer doar la întrebare. O intrebare în a cărei răspuns stă de fapt dezlegarea altor iţe din complexitatea vieţii. So... ca să ce?! ăsta stă la baza mai multor dorinţe, acţiuni, instincte, te-ai pris ce vreau să zic. dar care este răspunsul general valabil la această întrebare. Că poate nu am înţeles eu exact despre ce e vorba ăn propoziţie. Aşa că întreb şi eu - scuzaţi deranjul - mai departe. Că poate lumea ştie mai mult decât arată (sau ascultă la volum TAREE). Până la urmă, gandim, dregem, ne agităm, le întoarcem, le acuzăm...ne agităm ca să ce?

(Ca să ce = in acest caz : pentru ce/la ce bun/de ce/)

2 comentarii:

blue_sasha spunea...

O intrebare pe care cred eu ne-am pus-o fiecare de mai multe ori in viata si care are mai multe raspunsuri corecte :) As incerca sa dau raspunsul meu la aceasta intrebare: ca sa simtim viata din noi, ca sa crestem in interior, ca sa ne descoperim, ca sa DEVENIM ceea ce suntem azi, ca sa ne placem pe noi maine

blue_sasha spunea...

Fara nici o legatura cu gandurile de azi, am sa spun o poveste pe care am auzit-o de curand si care imi tot revine in minte...Povestea catelusului schiop: un baietel intra intr-un magazin de animale si-l intreaba pe vanzator care-i pretul unui catelus. Vanzatorul ii spune ca 30$. Baietelul cauta prin buzunare si scoate 2$. Trist, il intreaba pe vanzator daca poate macar sa vada catelusii. Vanzatorul cheama cateaua, care vine urmata de catelusi dar unul dintre ei ramane in urma neindraznind sa se apropie. Vanzatorul ii spune copilului ca s-a nascut schiop.
"Acesta este catelusul pe care mi-l doresc" spune baiatul. "Daca e asa, atunci ti-l dau gratis" raspunde vanzatorul. "Nu-l doresc gratis. Pretul lui e la fel cu al celorlalti. Am sa vin in fiecare luna cu 50 de centi pana voi achita pretul lui intreg".
"Dar sa sti ca el nu va putea sa mearga niciodata, nu va alerga langa tine si nu vei putea sa te joci cu el" adauga vanzatorul. Baietelul s-a aplecat, si-a ridicat pantalonul si i-a aratat bucata de fier care-i sustinea piciorul: "nici eu nu pot alerga. De aceea acest catelus are nevoie de cineva care sa-l inteleaga". Vanzatorul raspunse: "imi doresc ca fiecare catelus sa aiba pe cineva care sa-l iubeasca asa cum tu il vei iubi pe acest catelus"
Zile senine :)